Koirafysio

 

Hoitoja koirille

  • Apua erilaisiin lihas- ja nivelongelmiin (niska ja lonkka).

  • Tuloksellisiin hoitotavoitteisiin käytetään elektro, laser, mikrovirta ja manuaalista terapiaa.

  • Myös homeopatiaa käytetään erilaisissa ongelmissa kuten iho- oireet.

  • Hoidot valitaan ongelman mukaan. Ne voivat olla yksi tai yhdistettynä

 

 

Lihashuolto

Koiran  fyysistä tilaa tulisi hoitaa, vähintään yhtä hyvin kuin omaa hyvinvointiasikin. Lihashuoltoon kuuluu ensisijaisesti hieronta, jonka voi tehdä itse tai vaihtoehtoisesti viedä eläin ammattilaisen hoitoon.

Hieronnan hyödyt: Hieronta vilkastuttaa verenkiertoa, jolloin maitohapon ja muiden kuona-aineiden poistuminen lihaksista nopeutuu. Kuona-aineiden poistuminen ja lihasten rentoutuminen lievittävät kipua. Hieronta parantaa myös vastustuskykyä, lihastasapainoa ja hapenottokykyä. Hieronnan tulisi koostua perushieronnasta: hieronta lepokaudella, hieronta valmennuskaudella ja hieronta kilpakaudella.

Esimerkkitapaus koira
Kaksivuotias saksanpaimenkoira ontui toista takajalkaa, ja piti häntäänsä vinossa. Liikkuminen oli hankalaa. Koiraa oli käytetty eläinlääkärissä ja sen selkä kuvattu. Kuvista näkyi että lantion asento oli vino ja toisessa SI-nivelessä enemmän nivelväliä kuin toisessa. Lisäksi oikean takajalan reflexit olivat huonot. Koiralle määrättiin kymmenen päivän kipulääkitys, joka ei kuitenkaan poistannut vaivaa.

Omistaja otti yhteyttä naprapaattiin, joka tutkittuaan koiran totesi, että koiran SI-nivel oli subluksoitunut (vino asento). Hoidoksi tuli Si-nivelen manipulaatio ja jännittyneisiin lihaksiin laserhoitoa .Koiran oireet hävisivät yhden hoitokerran jälkeen. Koira kävi vielä myöhemmin Arcanum- hierojalla jalkojen ja selkälihasten kireyden takia, jonka kramppitila SI-nivelessä oli aiheuttanut.

zorro